Wat heeft een kat echt nodig?

Poesje miauw, kom eens gauw, ik heb lekkere melk voor jou is misschien wel het bekendste liedje over katten waarin duidelijk gemaakt wordt dat katten schijnbaar erg van melk houden.

Natuurlijk vinden katten melk lekker, ook honden en ook mensen vinden melk erg lekker. Maar wat heeft een kat nu echt nodig? Net als honden zijn katten ideale huisdieren, ooit waren het ook gewoon dieren die in het wild leefden. De eerste tekenen van de samenleving tussen mens en katten gaat ver terug wel tot 3000 jaar voor Christus. Hier lees je alles over katten door de geschiedenis heen.

Een ideaal huisdier?

Katten zijn dus ideale huisdieren. Is dat omdat ze niets nodig hebben of omdat ze zo makkelijk zijn? Ik vraag mezelf altijd af wie nu echt de baas in huis is? Ben jij dat of is je kat dat? Want wat doet je kat nu eigenlijk, behalve de hele dag lekker luieren en pas aangehaald worden wanneer hij dat wil?

Een kat doet precies waar die zelf zin in heeft. Wanneer je kat via een kattenluikje naar buiten kan. Dan zal elke kat met enige regelmaat laten merken dat ze jou niet nodig hebben door extra lang weg te blijven. Zo lang dat jij als baasje je zorgen begint te maken.

Een slaapplaats en eten.

Katten hebben dus eigenlijk niet zoveel nodig op een slaapplaats en wat eten na. Maar wanneer je een willekeurige dierenwinkel binnenloopt dan doet dat toch anders vermoeden. Dierenwinkels staan vol met allerlei leuke spullen en benodigdheden voor je kat. Nu is het ook niet zo dat een kat dit allemaal nodig heeft maar het wel leuk kan zijn. Denk hierbij aan een klimpaal voor katten. Of andere speeltjes waar katten van houden.

Een drink en eetbak zijn natuurlijk handig om je kat eten in te kunnen geven. De vele soorten voer die je kunt kopen. Maar natuurlijk ook producten waar jij als baasje meer aan hebt. Zoals een kattenbak, een kattenbench om je kat in te vervoeren. En zo zijn er tal van andere dieren items die je voor je huisdier kunt aanschaffen.

 

Katten producten bij een dierenwinkel.

Wil je weten welke items er voor katten allemaal te koop zijn. Of ben je van plan om iets aan te schaffen op korte termijn? Kijk dan hier: https://bespaardeals.nl/dieren voor een overzicht van alle online dierenspeciaalzaak waar je leuke aanbiedingen een voordeel acties kunt vinden. Zo weet je in ieder geval dat je de laagste prijs betaald wanneer je je kat wilt verwennen met een nieuw speeltje of product.

Katten gedragen zich als echte diva’s. Daarom ook de spreuk, honden hebben een baas, katten hebben personeel. Dit is niet zomaar een verzonnen spreuk. Hier zit echt een kern van waarheid in. Katten zijn goed in verstoppen en komen pas tevoorschijn wanneer ze aandacht willen of honger hebben. Eerder zul je een kat niet zien. Nu is de ene kat de andere niet en heeft de een meer behoefte om geaaid te worden dan de ander. Katten zijn erg op zichzelf en gebruiken ons mensen alleen als onbetaald personeel en hebben ons verder niet nodig.

Niet trouw en zeker geen vriendje.

Als je een huisdier wilt omdat je opzoek bent naar een vriendje, dan kan je beter een hond nemen. Deze zijn veel loyaler en zweren bewijs van spreken trouw aan hun baasje. Katten doen dit niet. Katten gaan en staan waar ze willen. Katten hebben jou echt niet nodig. Al koop je al het mogelijke dat er is voor katten, het beste voer, de mooiste kattenspeeltjes en of meest luxueuze kattenbak die er is. Een kat zal je niet waarderen om wie je bent, meer om wat je bent.

Geplaatst in blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*