Kiezen tussen een binnen- en buitenkat

Hoewel katten van nature eigenlijk buitendieren zijn, is het voor veel mensen zo dat zij liever een echte binnenkat hebben. De vraag is dan dus, wat wil jij het liefst? Om erachter te komen wat voor soort kattenliefhebber jij bent, is het belangrijk om een aantal punten langs te lopen. Op die manier kom je er snel achter waar je naar op zoek bent. Beide soorten katten hebben zo hun eigen voor- en nadelen, dus je kunt snel bepalen wat het best bij jou past. Dat doe je op de volgende manier.

Wanneer een buitenkat?

Een buitenkat kies je vooral wanneer je de kat veel ruimte en vrijheid wilt geven. Wie de kat lekker buiten laat, geeft het dier de vrijheid om te ontdekken en te jagen. Dit zijn natuurlijk eigenschappen die het dier van nature in zich heeft. Het is daarom dus ook wel zo fijn dat dit dan geboden wordt. Wel zitten er ook wat belangrijke nadelen aan. Zo is de kans dat jouw kat een ziekte oploopt of meeneemt wel net wat groter. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden als je voor een buitenkat kiest om te houden. Vaak zijn diertjes die buiten lopen ook erg stoer, deze namen passen bij een dergelijk vriendje!

Kiezen voor een binnenkat

Een binnenkat kies je juist wanneer je wat meer op zoek bent naar gezelschap. Het dier is altijd in de buurt en dat kan erg gezellig zijn. Dat de kans op ziektes en dergelijke wat kleiner is, is natuurlijk ook een voordeel. Aan de andere kant heeft de binnenkat vaak wel wat meer problemen op andere vlakken. Zo worden deze katten snel wat zwaarder, met mogelijke gezondheidsproblemen die daarbij komen. Dit is natuurlijk te wijten aan het feit dat het dier minder ruimte heeft om te ontdekken en te jagen. Weeg dit dus wel ook mee in de keuze.

Geplaatst in blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*