Kat naam aanleren

Het kan handig zijn als je kat zijn eigen naam herkent. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je wil gaan slapen maar je kat is nog buiten of als je gewoon even zin hebt om te knuffelen. Met de onderstaande tips leer je jouw kat zijn naam herkennen. 

Kat naam lerenEen kat kan niet echt de naam herkennen maar wel de klanken. Het is daarom verstandig een naam te kiezen met twee lettergrepen. Dit is al tonen goed te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan Kitkat, Spooky of Jojo.

Koppel de naam aan een positieve actie en niet negatief. Speel bijvoorbeeld met je kat en noem de naam, of geef hem een snoepje en noem de naam. Hierdoor weet je dier dat er iets leuks gebeurd wanneer de naam genoemd wordt. Moet je je dier even ter orde roepen? Schreeuw dan niet “JOJO!!!” maar kies voor “foei!”. Zo blijft de associatie met de naam enkel positief.

Heb je meerdere poezen? Kies dan namen die niet een vergelijkbare klank hebben, dus niet Jojo en Momo, maar Jojo en Kitkat. Zo voorkom je dat er verwarring is voor het dier.

Over het algemeen leert je vriendje zijn naam gemakkelijk. Mocht het dus wat lastiger gaan dan komt het met bovenstaande tips vast goed. Het begint allemaal met leuke kattennamen en die vind je natuurlijk op kattennaam.com!

Geplaatst in blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*