Heeft je kat je eigenlijk wel nodig?

We willen graag denken dat onze viervoeters ons echt nodig hebben maar uit testen blijft dat katten toch weinig last hebben van verlatingsangst. Honden zien hun baasjes veel meer als een bron van veiligheid. Hoewel het duidelijk wordt dat de kat steeds socialer wordt blijk het niet dat dit ook zorgt voor een afhankelijkheid. 

In deze test verlieten de baasjes van de dieren ze in een vreemde omgeving. Als referentie verlieten voor de kat vreemde mensen ze in een vreemde omgeving. Alleen een lichte toename van gemiauw werd als verschil geconstateerd.  Dit werd echter niet gezien als afhankelijkheid maar eerder frustratie of aangeleerd gedrag.

Juist de minder afhankelijkheid van katten zorgt ervoor dat ze erg populair geworden zijn in Europa. Zelf inmiddels populairder dan honden. In een druk leven is een kat die goed voor zichzelf kan zorgen de ideale vriend in huis.

De zelfstandigheid van de kat heeft waarschijnlijk te maken met een verschil in jagen. Waar honden dit samen doen en elkaar dus nodig hebben is een kat een stuk zelfstandiger en jaagt hij alleen.

Goede namen voor je onafhankelijke dier:

Zoek je leuke kattennamen voor je onafhankelijke kat? Passend zijn bijvoorbeeld de Stoere kattennamen of gewoon één beginnend met de letter B.

Geplaatst in blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*