Hoe vind je een goedkope kattenverzekering?

Natuurlijk wil je jouw kat de best mogelijke zorg geven. Je geeft je viervoeter lekkere brokjes, knuffelt hem veel en jullie genieten allebei van de dagelijkse speelmomenten. Een bezoek aan de dierenarts hoort ook bij deze goede zorg. Denk aan de jaarlijkse vaccinaties en de sterilisatie/castratie van je kitten. Maar wat als jouw poezenbeest echt iets gaat mankeren en langdurig medicatie nodig heeft of een operatie? Je kunt dan behoorlijk schrikken van de rekening…

Het kan verstandig zijn om een kattenverzekering af te sluiten. Je betaalt maandelijks een relatief klein bedrag en eventuele medische kosten worden door de verzekeraar (deels) vergoed. Zo kom je niet zo snel voor een financiële tegenvaller te staan. Maar hoe vind je een goede en goedkope verzekering voor jouw harige vriendje?

Vergelijken loont!

Er zijn diverse aanbieders van kattenverzekeringen op de markt, zoals OHRA, Reaal, Hema, Petplan en Aegon. Verzekeringen zijn er zowel voor kittens als voor volwassen en oudere katten. Deze verzekeringen vergoeden (deels) de kosten van de dierenarts.

Het is erg belangrijk om diverse aanbieders te vergelijken voordat je een kattenverzekering afsluit. Er zit namelijk nogal verschil in dekking (welke behandelingen vergoed worden), vergoedingen (welk percentage vergoed wordt en wat je zelf nog moet betalen) en de maximale vergoeding per jaar. Sommige verzekeraars hanteren ook een leeftijdsgrens, bijvoorbeeld zeven of twaalf jaar.

Vanaf zo’n 12,50 euro per maand heb je al een basisverzekering die een groot deel van de meest voorkomende medische behandelingen dekt, zoals medicijnen, operaties en opname en verblijf in de dierenkliniek. Ook kun je nog aanvullende verzekeringen afsluiten, bijvoorbeeld voor gebitsbehandelingen, fysiotherapie, vaccinaties of gedragstherapie.

Het is echt niet zo dat de duurste verzekeringen automatisch de beste is. Ga dus vergelijken en kijk welke verzekering de beste dekking biedt voor jouw kat. Vergelijken kun je doen via bijvoorbeeld Totaalbesparen.com.

Wel of niet je kat verzekeren?

Maar is het altijd nodig om een kattenverzekering af te sluiten? Het antwoord op deze vraag is nee, het is niet altijd nodig.

Om te bepalen of een kattenverzekering afsluiten voor jouw kat verstandig is kijk je naar je financiële situatie:
Heb je genoeg financiële reserves om in een keer een flink bedrag te betalen (denk aan rond de 1.500 euro), dan is het niet zo zinvol om een verzekering af te sluiten.
Kun je zo’n groot bedrag niet missen, maar wel een bedrag tot 250 euro? Dan kun je kiezen voor een hogere eigen bijdrage en/of een vrijwillig eigen risico. Je hebt dan een lagere premie voor je verzekering.
Heb je geen reserves waaruit je een gepeperde dierenartsrekening kunt betalen? Dan is een kattenverzekering wel iets voor jou. Je wilt toch niet dat je jouw harige vriend in moet laten slapen, omdat je de medische behandeling niet kunt betalen? Vergelijk verschillende verzekeringen en kom tot de beste keus voor jouw situatie.

Geplaatst in blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*